Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Домашние пельмени с мясной зажаркой

11
Домашние пельмени с мясной зажаркой
Източник: Марианна Калинкова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    За тестото: В купа пресейте брашното. Направете по средата кладенче. Разбийте яйцето, добавете 1 ч.л. сол. Изсипете в кладенчето. На малки порции добавете млякото, разредено с водата. Замесете тестото. Тесто трябва да се получи леко твърдо, а не лепкаво. Не трябва да бъде замесено с прекалено много брашно.

  • 2

    Съвет: За по-плътна консистенция на тестото на готовите пелмени, можете да замесите тестото без мляко, а само с вода, както е по традиционна рецепта. Пелмените с млякото и водата ще се получат по-нежни и кадифени на вкус.

  • 3

    Готовото тесто завийте в домакинско фолио и оставете за 40-60 минут на стайна температура. Докато тестото почива, пригответе фарша за пелмените.

  • 4

    За фарша (плънката): Смесете каймата с нарязания на много ситно лук. Добавете 1 ч.л. сол, черен пипер, кимион и разбъркайте добре. 

  • 5

    Разделете тестото на няколко части. Разточете един лист на много тънък пласт, при необходимост, поръсвайте тестото с брашно. С помощта на тънка чаша изрежете кръгчета. В средата на кръга поставете приблизително 1 ч. лъжица от фарша. С пръсти съединете краищата на кръгчето, така че фаршът да остане вътре (трябва да се получат полумесеци). Съединете противоположните страни на полумесеца в типичната форма на пелмените. По този начин разточете и оформете всички пелмени.

  • 6

    В касерола налейте вода, подсолете и добавете дафинов лист. Когато водата кипне, изсипете необходимото количество пелмени, разбъркайте и варете около 7 минути. Останалите пелмени поставете в плик и замръзете във фризер.

  • 7

    В тиган запържете нарязаното на парчета месо с малко зехтин. Подправете на вкус със сол и черен пипер.

  • 8

    Прехвърлете месото в огнеопорна тава. Добавете пелмените и печете още 15 минути във фурна на 180 С. Сервирайте ястието топло, гарнирано със сметана. Поръсете с босилек и други пресни подправки.

Коментари(11)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
11
elena atanasova
13.02.2014 | 19:04
И аз бих пробвала да ги приготвя.
10
Отговор на коментар #9 от stefaniika koleva:
Не е сложно...много са вкусни, но не всички ги обичат. Никога няма да забравя как за пръв път ги приготвих на моя мъж и исках да го изненадам...обаче останах разочарована....изобщо не му харесаха, (каза "Аз сурово тесто не ям!")...а аз толкова се старах...така, че съветвам първо да си купите готови, за да ги пробвате и после вече - действайте. Но това не ми попречи да си ги проготвям за мен:))))
9
stefaniika koleva
13.02.2014 | 09:59
Много сложно, но сигурно е вкусно.
8
poli asenova
12.02.2014 | 19:45
Вкусно ми изглежда, ще опитам.
7
kalinka kalinkova
11.02.2014 | 19:46
Ще се пробвам да ги приготвя.
6
Отговор на коментар #4 от кати:
Ще можеш, не е трудно:)
5
Отговор на коментар #3 от Margaritka:
Много са вкусни:) струва си да опиташ:)
4
кати
11.02.2014 | 16:47
Ухаа, никога няма да мога да ги направя....
3
Margaritka
11.02.2014 | 16:17
никога не съм си приготвяла пелмени
2
работната пчела
11.02.2014 | 16:13
Няма такова заглавие ;)
1
Danaq Mihaylova
11.02.2014 | 13:41
Много ми е гладно :)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!