За тестото: В купа пресейте брашното. Направете по средата кладенче. Разбийте яйцето, добавете 1 ч.л. сол. Изсипете в кладенчето. На малки порции добавете млякото, разредено с водата. Замесете тестото. Тесто трябва да се получи леко твърдо, а не лепкаво. Не трябва да бъде замесено с прекалено много брашно.
Съвет: За по-плътна консистенция на тестото на готовите пелмени, можете да замесите тестото без мляко, а само с вода, както е по традиционна рецепта. Пелмените с млякото и водата ще се получат по-нежни и кадифени на вкус.
Готовото тесто завийте в домакинско фолио и оставете за 40-60 минут на стайна температура. Докато тестото почива, пригответе фарша за пелмените.
За фарша (плънката): Смесете каймата с нарязания на много ситно лук. Добавете 1 ч.л. сол, черен пипер, кимион и разбъркайте добре.
Разделете тестото на няколко части. Разточете един лист на много тънък пласт, при необходимост, поръсвайте тестото с брашно. С помощта на тънка чаша изрежете кръгчета. В средата на кръга поставете приблизително 1 ч. лъжица от фарша. С пръсти съединете краищата на кръгчето, така че фаршът да остане вътре (трябва да се получат полумесеци). Съединете противоположните страни на полумесеца в типичната форма на пелмените. По този начин разточете и оформете всички пелмени.
В касерола налейте вода, подсолете и добавете дафинов лист. Когато водата кипне, изсипете необходимото количество пелмени, разбъркайте и варете около 7 минути. Останалите пелмени поставете в плик и замръзете във фризер.
В тиган запържете нарязаното на парчета месо с малко зехтин. Подправете на вкус със сол и черен пипер.
Прехвърлете месото в огнеопорна тава. Добавете пелмените и печете още 15 минути във фурна на 180 С. Сервирайте ястието топло, гарнирано със сметана. Поръсете с босилек и други пресни подправки.