Водата, солта и олиото се слагат да заврят. Прибавя се брашното при непрекъснато бъркане, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. Оставя се да се охлади напълно.
Прибавят се яйцата едно по едно, като се бърка енергично до пълното им усвояванe. Tестото се поставя в шприц и се шприцоват според желаната големина еклерите върху хартия за печене (ако нямате шприц може и с малка лъжичка).
Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна. След като се надуят, фурната се намаля на 170 и се доизпичат до готовност.
Приготвя се крем от нишестето, прясното мляко и захарта, с който се пълнят готовите охладени еклери (аз го правя със шприц, но може с тънък нож да се срежат наполовина през средата и да се напълнят и с лъжичка). Отгоре се декорират с шоколадов топинг.