Натрошаваме бисквитите.
Прибавяме захарта, канелата, ванилията, орехите, маслото и кората на лимона.
Изцеждаме плодовете на двата компота и смесваме соковете.
Слагаме желатина в малко вода да се разтвори, затопляме на котлона сока от компота и вътре слагаме желатина. Бъркаме, докато се разтвори напълно.
В тортена форма изсипваме 1-2 см течност да покрие дъното и слагаме в хладилника да се стегне за около 30 мин.
Редим в кръг по края праскови, а в средата кайсии и пак заливаме с течността да покрием плодовете. Слагаме отново за около 30 мин. в хладилник.
После нареждаме хубаво обърканата смес от бисквитите, като леко притискаме да стане блат и заливаме с останалата част от течността, да се напои. Слагаме пак в хладилника да стегне напълно.
След като е готово, обръщаме формата и режем на парчета. Става изключително красиво и вкусно.
Добър апетит.