Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Защо трябва да закусваме

по статията работи: | 03 януари 2013 Прочитания: 2116
Няколко причини да не пропускаме сутрешното блюдо
Защо трябва да закусваме
Източник: Photl

Всички сме чували твърдението, че закуската е най-важното блюдо от деня. Но дали наистина знаем защо? Тази теория си има чисто научно обяснение, което доказва, че по-често трябва да слушаме бабите си.

 

Очевидно храната е своеобразното гориво на организма, така че без нея няма как да функционираме, при това адекватно и без да се изпокараме с целия свят. Закуската много помага точно за избягването на тези две житейски явления.

 

Консумирането на храна рано сутрин подобрява метаболизма и "настройва" организма за остатъка от деня. Според много проучвания, липсата на закуска в менюто може да доведе до редица здравословни проблеми, както и до нежелано повишаване на теглото.

 

Логично е: когато пропуснете да се нахраните добре сутрин, ще се опитате да "наваксате" на обяд или дори на вечеря. С други думи, ще погълнете много по-голямо количество храна в сравнение със случаите, когато сте закусвали.

 

Всъщност приготвянето на бързо утринно хапване през работната седмица не е голяма философия. Купичката зърнена закуска е готова за секунди. Ако пък искате да напуснете дома си наистина сити и пълни с енергия, закусвайте с яйце. То може да се свари, докато приготвяте сутрешния си тоалет. Всичко е въпрос на планиране и създаване на добри навици.

 

През почивните дни закуската си е цял ритуал, който може да бъде придружен от динамична музика и цветя в центъра на масата. Ирландската закуска е особено хранителна и подходяща за уикенда, поне според мен. Открийте рецептата за нейното приготвяне ето тук.

 

3991

 

Добре е на масата винаги да има плодове и/или прясно изстискан сок. Ако пък имате домашни ябълки в големи количества, сварете си сок. Обелвате ябълките, нарязвате ги, поставяте ги в тенджера с вода, прибавяте десетина бучки кафява захар и няколко резенчета лимон, варите петнайсетина минути, и воала! Изчакайте да изстине и пийте на големи глътки.

 

Както се казва: вариантите са много, стига да има желание. А когато става въпрос за закуската, то е повече от наложително.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Има ли хапчета против глад? - Има, но са много големи! - Нищо, как се казват? - КЮФТЕТА !