В голям тиган сотирайте лука в маслото, докато стане прозрачен. Добавете зелето, нарязано на парчета, морковите, ситно рендосани, и целината. Сотирайте за около 3 минути, като разбърквате леко.
Сложете дафиновия лист, зърната пипер и водата. Можете да я замените със зеленчуков бульон по желание. Оставете течността за заври. Намалете котлона, покрийте съда и оставете за 15 минути да къкри.
Сложете картофите, едро нарязани, в зелевата супа, увеличете температурата и оставете да заври отново. След това намалете, похлупете и оставете на огъня за още 10-ина минути, или докато картофите омекнат. В този момент, по желание, може да сложите два домата, нарязани на парчета, и да оставите супата да поври с тях за още 5 минути.
Поръсете подправките на вкус. Извадете дафиновия лист и зърната пипер от супата.
Сервирайте зелевата супа в затоплени купички, поръсена с копър и гарнирана с лъжица заквасена сметана.