Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Как да обелиш картоф, яйце и чесън за секунди

по статията работи: | 21 януари 2014 Прочитания: 69549 2
Вижте как за няколко секунди може да направите чудеса
Как да обелиш картоф, яйце и чесън за секунди
Източник: Youtube

Беленето е може би най-досадната част за кулинарите.


Изисква време и цапане на различни уреди. А след това и миене. Да не забравяме и дребните люспички от различните плодове и зеленчуци, които се разнасят из цялата кухня.


За да избегнете тези неудобства, вижте съветите, които ви предлагаме за по-бързо и лесно обелване на най-често използваните продукти.

 

Яйцата са едни от неприятните за белене продукти. Черупките им понякога са просто непоносими и единственото, което успяваме да направим, е да ги нароним, което е голям проблем. Особено, ако трябва да послужат за украса или рецептата изисква да са цели.


Вижте обаче един трик, с който ще запазите сварените яйца цели. Той ще накара цялото семйство да се включи в беленето, най-вече децата.


Но внимавайте, защото много ще им хареса и може да ви се наложи често да похапвате варени яйца!


 

Ако ви предстои да приготвите рецепта, която изисква голямо количество чесън, не си играйте да го белите скилидка по скилидка. Просто вземете две купи за салата, сложете чесъна между тях и разтресете. Ефектът е невероятен и много ефективен. Освен това, отнема само няколко секунди.


 

Беленето на картофи понякога е голяма досада, имайки предвид малките люспички, които се разпиляват из цялата кухня и залепват по ръцете ни. Казваме си: "Ех, да имаше и друг начин". Има, разбира се! И то много лесен. Просто, след като сварите картофите, не ги оставяйте да изстиват известно време, а веднага ги потопете в ледена вода за няколко секунди, след което просто издърпайте обелката. Безумно лесно и бързо.



През зимния сезон кивито е един от най-любимите плодове. То е сладко, полезно и...трудно за белене. Колко често чуваме: "Яде ми се, но ме мързи да си го обеля"? Вижте един трик за лесно белене на киви, който и най-мързеливите няма да спрат да използват. Снабдете се само с нож и лъжица.


 

Ако обичате нарове, но често пропускате да ги ядете заради трудното им почистване, сега е моментът да видите как може да промените това. Нуждаете се единствено от дървена лъжица и купа. С този трик нарът ви ще е обелен за около 10 секунди.


 

Рейтинг: 5 / 5 , 2 гласa
Коментари(2)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
2
Avtar Singh Batham
25.01.2014 | 07:02
THANKS A LOTS TO SHARE FANTASTIC AND FABOULOUS WEB SITE
1
Margaritka
21.01.2014 | 16:12
Много хитро! :) чесън ако знаете как мразя да беля,това е супер идея
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Малки кашкавалени соленки :)
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...