Картофите варим до готовност, без да сме ги белили. Когато са готови, заливаме със студена вода и ги оставяме да се охладят.
През това време си нарязваме лука на ситно и рендосваме сиренето.
В голям съд или тавичка намачкваме хубаво картофите, добавяме лука, сиренето и подправките. Чукваме и две яйца и объркваме хубаво всичко.
Оставяме в хладилника за около половин час, за да стегне сместта.
След като я извадим от хладилника, с леко мокри ръце, оформяме кюфтенцата по свой вкус.
Пържим в сгорещено олио, като за панировка използваме: белтъците от останалите 2 яйца и брашното.
При поднасянето можем да добавим и пресен чесън или млечен сос - равни количества кисело мляко и майонеза + счукан чесън и малко копър.