Месото и дреболиите (без бял дроб) се нарязват на парченца и се задушават в мазнината и малко вода заедно със ситно нарязания лук.
Като омекне лукът, се прибавят половината от доматите, нарязани на ситно.
След задушаването на доматите, се прибавя червения пипер и се разбърква.
Ястието се залива с бульон или гореща вода, посолява се и се вари на тих огън.
Когато месото омекне, се прибавят пиперките, изчистени от семето и нарязани на едро и целите лютиви пиперки.
След като ястието заври, отново се прибавят нарязаните на едро картофи и останалите домати, нарязани на ситно.
След десетина минути се прибавя ориза.
Ястието се изсипва в тава и се пече в умерена фурна.
След изваждането му от фурната, се поръсва със ситно нарязан магданоз и смлян черен пипер на вкус.