Брашното се пресява заедно с 3 с.л. какао и бакпулвера.
Жълтъците от 7 яйца се разбиват до побеляване с 2-те чаши захар, прибавя се маслото.
В купа постепенно се прибавят сухите съставки (пресятото брашно с какаото и бакпулвера) и по малко от млякото, докато се поеме всичкото брашно.
Белтъците (от 7-те яйца) се разбиват на гъст сняг с щипка сол и се прибавят постепенно към тестото.
Сипва се в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене.
Пече се 45 мин. на 180 градуса в предварително загрята фурна. Оставя се да се охлади и се разрязва по средата.
Приготвя се глазурата - 1 чаша вода се вари с 1 чаша захар, да стане на сироп. Прибавят се останалите 3 с.л. какао и маслото.
В дълбока чиния се отделят още 2 жълтъка, леко се разбъркват с вилица и на тънка струйка се сипва от какаовата смес.
С половината се намазва единия блат, поставя се отгоре. Вторият се намазва и се оставя да изстине. С глазурата се работи докато е топла , защото бързо се стяга.