Разделят се белтъци от жълтъците на яйцата.
Белтъците се разбиват на сняг с половината захар. Брашното се пресява с бакпулвера.
Жълтъците се разбиват на крем с останалата захар и се прибавя олиото, след това се слага горещата вода, като се разбърква непрекъснато, накрая се добавя и брашното с бакпулвера и ванилията.
От получената смес отделяме половината и към едната част добавяме 2 с.л. какао и разбъркваме.
Към жълтъчната смес се прибавят разбитите белтъци, като внимателно се разбърква със шпатула.
Намазва се форма за кекс с масло и се поръсва с брашно. Изсипва се цялата жълтъчна смес, поръсва се с помощта на цедка пласт от останалото какао и отгоре се изсипва какаовата смес.
Пече се на 170 С 30 минути до суха клечка. Накрая се поръсва с пудра захар.
Весели празници.