Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Козуначена питка

6
Козуначена питка
Източник: Светла
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:българска кухня
Сезон:пролет
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 17 отзива)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е за майстор-кулинари
Начин на приготвяне
  • 1

    В дълбок съд слагаме топлото мляко с маята, разтворена в малко брашно, да стане гъста кашица и да шупне добре сместа.

  • 2

    Добавят се яйцата, а маслото само половината, останалата е за измесването накрая на тестото масло.

  • 3

    Добавяме захарта и солта, ванилията, брашното (колкото поеме), слагаме и настърганата кора на лимона.

  • 4

    Месим меко тесто - лепкаво да е още, недоизмесено един вид.

  • 5

    Стои така 30 минути да втаса на топло. Стаята трябва да е топла.

  • 6

    После се добавя останалото тесто и се измесва добре и оставя пак малко да постои да втасва.

  • 7

    След което вземаме останалото чисто масло и започваме да измесваме добре тестото, като го блъскаме добре в масата и разтегляме и пак свиваме и разтегляме и така, докато поеме всичкото масло.

  • 8

    Пак оставяме да втасва и накрая режим парчета и правим еднакви малки топки и редим в тавата, намазана с масло.

  • 9

    Втасва и мажем с жълтък и ръсим със захар на кристали.

  • 10

    Печем при 170 градуса за 60 мин.

продукти
3 бр.яйца
1.50 ч.ч.захар
125 гр.масло
3 пак.ванилия
1 щипкасол
1 пак.мая
1 бр.лимон
Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
Julieta Jivkova
26.02.2013 | 16:37
интересно звучи
5
ruslana
26.02.2013 | 15:37
Идеална,ама козунак като знам колко трудно се прави!
4
ана
26.02.2013 | 12:54
Ухаа, за Великден е идеална!
3
kalinka kalinkova
31.01.2013 | 15:03
Вкусна е козуначената питка.
2
pepi damjnova
30.01.2013 | 19:14
Много добра питка.
1
gabriela gabrielova
30.01.2013 | 11:01
Харесвам такава козуначена питка.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...