В дълбок съд слагаме топлото мляко с маята, разтворена в малко брашно, да стане гъста кашица и да шупне добре сместа.
Добавят се яйцата, а маслото само половината, останалата е за измесването накрая на тестото масло.
Добавяме захарта и солта, ванилията, брашното (колкото поеме), слагаме и настърганата кора на лимона.
Месим меко тесто - лепкаво да е още, недоизмесено един вид.
Стои така 30 минути да втаса на топло. Стаята трябва да е топла.
После се добавя останалото тесто и се измесва добре и оставя пак малко да постои да втасва.
След което вземаме останалото чисто масло и започваме да измесваме добре тестото, като го блъскаме добре в масата и разтегляме и пак свиваме и разтегляме и така, докато поеме всичкото масло.
Пак оставяме да втасва и накрая режим парчета и правим еднакви малки топки и редим в тавата, намазана с масло.
Втасва и мажем с жълтък и ръсим със захар на кристали.
Печем при 170 градуса за 60 мин.