Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме киселото мляко, олиото и ванилията.
Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и ги добавяме към сместа.
Настъргваме кората на лимона и портокала. Бъркаме до получаване на гъста каша.
Най-накрая добавяме орехите и сушените плодове. Сушените плодове е хубаво да бъдат предварително нарязани на дребни парчета и накиснати във вода или прясно мляко.
Намазняваме и набрашняваме правоъгълна тава. Изсипваме сместа за кекса.
Печем в предварително загрята фурна на 140 С за 20-30 мин, след което увеличаваме температурата на 160-170 С и печем още около 40 мин.
Пече се до златисто. След което, по желание, може да се изрежат кръгли форми и да се украсят според вкуса.