Желатинът се разбърква с 3 с.л. студена вода и се оставя да набъбне. Разбърква се 1-2 минути на водна баня, докато се разтвори. Течната сметана се слага да се загрее заедно със захарта, при непрекъснато разбъркване.
Щом заври, огънят се намалява и се оставя да къкри 3-4 минути. Прибавя се начупеният шоколад и се разбърква, докато се разтопи. Отстранява се от огъня и се прибавя ваниловата есенция.
Слага се желатинът, разбърква се добре, прибавят се плодовете (ягоди, малини, къпини, боровинки, касис и др.). Разбива се енергично, докато се оцвети в розово.
Кремът се разпределя в стъклени чаши. Слага се да се втвърди в хладилника. Гарнира се с пресни плодове.