В тенджера из сипваме вода, оставяме хубаво да заври. Добавяме 2 супени лъжици от подправката. Варим 5 минути.
Добавяме олиото и настърганите на ситното ренде тиквички. Прибавяме лютата чушка и нарязания наситно пресен копър. Овкусяваме със сол и смлян черен пипер. Варим 8-10 минути.
Всичко това пасираме на миксера в посока отдолу-нагоре.
В съд на котлона стопяваме маслото и към него прибавяме нарязаните на ивички гъби.
Изсипваме 1 кафена чашка вода и разбъркаме добре. Похлупваме с капак и оставяме гъбките да се задушат, за 10 минути.
Прибавяме към супата и сервираме, докато е още топла. Подкиселяваме с 1 чаени чаша оцет.
По желание към така приготвената супа може да добавим и пасирани скилидки чесън.