Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Крехки пържоли с гъби и винен сос

Крехки пържоли с гъби и винен сос
Източник: Симона Иванова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Пържолите се накисват в марината от оцет и вода за 1 нощ. След това се измиват и се подсушават. Посоляват се и се овалват в брашно. 

  • 2

    Изпържват се от двете страни до светло кафяво. 

  • 3

    После се подреждат в тавичка. В същата мазнинка се запържва лука за кратко, после се добавят гъбите и се запържват. Добавя се виното и още 1/2 ч.ч. вода. 

  • 4

    С тази смес се заливат пържолите. Слагат се няколко листенца мащерка. Покрива се с фолио и се пече около 1 час. После се маха фолиото и се пече още 40 минути. 

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...