Моята великденска трапеза :)
Ако не харесвате вкуса на агнешкото месо, пригответе си фантастични пилешки пържолки за Великденската трапеза, изключително крехки и вкусни, горещо Ви ги препоръчвам.
Прави се марината за месото, като в голяма купа се смесват портокаловия сок, соевия сос, меда, бялото вино, зехтина, пипер и подправката за барбекю. Към тази марината се прибавят пържолките, размесват се хубаво, така че всички да се овкусят, купата се покрива с фолио и се оставя в хладилника за минимум 6 часа да се мариноват.
Преди печене се изцеждат от маринатата.
За изпичане аз използвах скарата на фурната, като я подмазах с мазнина и наредих върху нея пържолките с кожата надолу. На дъното на фурната поставих голяма тава с малко вода в нея, за да не се стича мазнина при печенето директно в печката.
Пържолките пекох на 180 С на функция „грил“, като се обръщат да се запекат равномерно и от двете страни до получаване на приятен загар :)
Може да се използва скара или направо да се изпекат в тава, във всички случаи стават разкошни.