Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Летен гювеч с овнешко месо

Летен гювеч с овнешко месо
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Сезон:лято
Кулинар:
Рейтинг: 3.2
(базиран на 16 отзива)
време
80 мин.
порции
Промени
Рецептата е за майстор-кулинари
Начин на приготвяне
  • 1

    Нарежете месото на порции, посолете и поръсете с червен пипер

  • 2

    Прибавете мазнината и нарязания на филийки лук. Сложете във фурната да се запече

  • 3

    Доливайте по малко гореща вода. Когато месото поомекне, прибавете зеления фасул и картофите (на колелца)

  • 4

    Също така нарязаните на парчета пиперки, домати, патладжани и тиквички, граха и ситно нарязания магданоз

  • 5

    Налейте една чаена чаша гореща вода. Изпечете гювеча (от време на време го разбърквайте)

  • 6

    Когато е готов, залейте го с яйцата, разбити с киселото мляко

  • 7

    Отново запечете в силна фурна - докато се зачерви заливката.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...