Нарежете месото на не много големи парчета и запържете с кромида, дафиновия лист, черния пипер и сол (виж снимките).
След това с една чаша вода оставете да поврят на тих огън със затворен капак около 15-20 минути.
Измийте ориза и го сложете с маслото да се запържи малко. След това добавете 3 чаши вряща вода и захлупете на тих огън около 15 минути.
Направете салата по ваш вкус, аз правя от марули, морков и червено зеле.
Изпържете картофите и разбийте една кофичка мляко, но без вода.
След като всичко е готово, в една тясна тенджера наредете половината от картофите, изсипете ориза, после месото и най-отгоре останалите картофи.
В една тава обърнете тенджерата, преди да я вдигнете отстрани сложете салатата и киселото мляко (виж снимките на месото с ориз по арабски).
Да ви е сладко!
ПП: Ще се радвам на коментарите :)