Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Марудници

3
Марудници
Източник: Kulinar.bg
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 3
(базиран на 6 отзива)
време
45 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    В дълбок съд се разбиват яйцата. Прибавят се киселото мляко, содата, солта и малко вода и се разбъркват. Прибавя се бавно, чрез ръсене и при непрекъснато разбъркване, брашното.

  • 2

    От полученото тесто с лъжица се сипва по малко върху нагорещена плоча/тиган.

  • 3

    Дебелината на тестения пласт трябва да бъде 2-3 мм, като при печенето тя се удвоява.

  • 4

    След изпичането им от едната страна, марудниците се обръщат и се изпичат от другата.

  • 5

    Намазват се с маслото и се поставят една върху друга в похлупен съд, за да омекнат и поемат маслото.

  • 6

    Поднасят се с кисело мляко, сирене или конфитюр.

Коментари(3)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
3
Margaritka
05.03.2013 | 16:04
Приличат на пенкейк! :)
2
Анна Димитрова
15.11.2012 | 10:04
Здравейте, аз правя марудници от 2 години и тази рецепта която е дадена ми е много странна. Парво 1000гр. брашно за останалите продукти е огромно количество това са по-горе за мен са вид мекици или нещо от този сорт но за френските палачинки (МАРУДНИЦИ) една от точните рецепти е следната: ЗА СМЕСТА: 3бр. яйца, 1щипка сол, 1кофичка кисело мляко (по-висок процент масленост от 400гр), 1/2ч.л. сода бикарбонат, 1-2пакетчета ванилия и 1 ЧАЕНА ЧАША БРАШНО НЕ КИЛОГРАМ!!! И ДРУГИТЕ НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ СА МАСЛО ЗА НАМАЗНЯВАНЕ И ПОЖЕЛАНИЕ КОНФИТЮР, МЕД, СИРЕНЕ, ШОКОЛАД И Т.Н.!!! Опитайте и сами преценете! :)
1
Ralica Boikova
05.11.2012 | 16:16
nikade ne kazvate kolko voda e neobhodima
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...