Имаме наблюдения, че рецептите за карамелени сладки доста ви харесват.
Именно затова потърсихме лесна и изпитана рецепта на карамелки, която да ви предложим.
В края на статията има и видео, което да следвате, а сега ще ви опишем точните стъпки на рецептата за карамелени бонбони.
Меки, леко солени и топящи се в устата, перфектните бонбони.
Намазнете продълговата форма за кекс с малко мазнина. Намажете навсякъде.
Изрежете продълговато парче хартия за печене, по-голямо от формата, намазнете и него и след това го сложете във формата за кейк.
½ чаена чаша пълномаслена сметана за разбиване
100 гр масло, нарязано на равни парчета
Сложете ги в купа и след това ги пъхнете в микровълновата. Оставете за 1 минута, докато се стопи маслото. Оставете настрана.
Отмерете ¼ чаша царевичен сироп и 1 чаша бяла захар.
Сложете на котлона тиган с 3 с.л. вода, изсипете царевичния сироп, захарта. Разбъркайте много внимателно, като се стараете да не полепва захар по стените на съда. Оставете да заври течността. Покрийте с капак за 1 минута, за сте сигурни, че няма да има полепнали кристалчета по стените, които да предизвикат кристализация.
Гответе захарта, докато достигне до температура от 160 С. На този етап сложете маслената смес на няколко малки части, бъркайки след всяка. Оставете да достигне 120 С. Карамелът ще стане мек, ако искате да се получи по-твърд, тогава оставете сместа да поври още малко.
Изсипете горещия карамел във формата, която подготвихте. И оставете да се охлади за 15-20 минути.
Докато чакате карамелът да се охлади, измийте тигана, в който го приготвихте. Сипете вода в него и сложете на котлона. Така ще се разтвори останалата захар и ще се отмие по-лесно.
Поръсете с морска сол карамела и оставете за няколко часа, за да се втвърди напълно.
Извадете карамела заедно с хартията и го нарежете на парчета с големина и форма, каквато си поискате. Воаля!
Ето го и видеото за най-лесните и вкусни карамелени бонбони.