Обичате ли саздърма? Месният деликатес идва от турската кухня.
Представлява варено месо, подправено с дафинов лист, пипер или бахар.
Може да се използва различен вид месо за направата й – свинско, говеждо, овче или да микс.
Тъй като ние обичаме да предлагаме домашни рецепти за приготвяне на разни неща, които не харесваме в магазина, следва да направим точно това с една рецепта за домашна саздърма.
Необходими са ви:
600 гр свинско (не трябва да е абсолютно изчистено, както за други рецепти)
сол и пипер на вкус
2 дафинови листа
Начин на приготвяне:
Сварете месото, както си е с кокалите. Те не се махат, тъй като в тях има желатин, а той ни е необходим за рецептата.
*Ако това с желатина ви се вижда странно, научете повече за направата му.
Сложете месото да се вари и когато започне да се отделя от кокалите, значи е напълно сварено.
Извадете го от водата и го нарежете на ситни парчета. Овкусете с подправките и сложете в ринг.
Оставете саздърмата в хладилника за 12 часа да стегне.
*Има и още един вариант – месото да се запържи в мас, след като е сварено, да се овкуси и останалото е същото.
Опитайте някои от вариантите, ако сте фенове на саздърмата.