Нарежете картофите на кубчетa, сложете ге в тиган и напълнете с вода, толкова, колкото да ги покрие. Варете за 10 минути, засечета след като водата е завряла. Отцедете и оставете настрана.
Сложете бекона в голям съд. Загрейте на средна степен. Запържете, докато станат хрупкави, обърнете няколко пъти. Извадете от съда и оставете и него за малко настрана.
Сложете лука в мазнината от бекона и го оставете да покафенее. Добавете оцета, водата, захарта, солта и пипера. Оставете да заври течността, тогава сложете картофите и магданоза, ситно нарязан. Сложете половината от бекона. Оставете да се загрее сместа. Прехвърлете в дуг съд за сервиране.
Поръсете останалия бекон отгоре и поднесете.