Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Още една превъзходна идея за закуска

по статията работи: | 01 март 2016 Прочитания: 4031
Пица на хапки
Още една превъзходна идея за закуска
Източник: Youtube

Предстоят ни 4 почивни дни. 4 дни, в които да отделим време на най-близките си и да ги зарадваме.

 

А как радваме близките си ние, кулинарите?

 

С домашно приготвена, топла и ароматна, вкусна и прясна храна, която поднасяме с цялата си любов на света. 

 

Знаем и кое е най-важното ястие за деня, нали така?

 

И ако през работните дни се оправдаваме, че няма време, а през уикендите искаме да поспим до по-късно, то точно сега ни се удава възможност да спретнем закуска за любимите си хора. 

 

Това, което ще ви представим, отново е по-скоро идея. Вие решавате как точно да го приготвите - според вашите вкусове и предпочитания. 

 

Това са едни симпатични пица хапчици, които са изключително вкусни!

 

Това, което задължително ще ви е нужно за направата им, е тесто за пица. Можете да си купите готово, но можете да си приготвите и домашно. С домашното, разбира се, ще станат много по-вкусни. 

 

38654

youtube.com


За да ви е още по-лесно сутринта, направете си предварително тестото. Имаме няколко предложения за рецепти, с които тези пица хапчици ще станат невероятни. Можете да заложите на традиционното тесто за италианска пица, но имайте предвид, че него трябва да приготвите 2 дена по-рано, защото толкова трябва да престои. 

 

Ако ще правите тестото от предния ден, ето ви изпитана рецепта - тесто за мекици, тутманик и питка. След като се омеси, то трябва да престои около 1 нощ, така че е идеалният вариант, ако ще правите тестото от предишния ден.

 

 

А ако нямате изобщо толкова време и ще правите тестото в същия ден, в който и пица хапките, направете това тесто за пици.

 

След като сме готови с тестото, следва да уточним и останалите продукти. Трябват ви задължително колбас и кашкавал. Разбира се, ако желаете, може да приготвите хапките вегетариански - само с кашкавал и сирене, да кажем.

 

Кашкавалът пък може да замените с моцарела или чедър, но в България сме свикнали да използваме най-често кашкавал, затова предлагаме и него за рецептата.

 

И какъв е методът? Разделяме тестото на малки топчици, големи колкото орех. Притискаме всяка в дланта си и слагаме парче колбас и кубче кашкавал. Увиваме добре с тестото. Всичките топчета редим в леко намаслена тавичка. 

 

И тук имате няколко варианта - можете да намажете питките с разтопено масло + ароматни подправки, можете да ги намажете само с жълтък, можете да наръсите обилно с кашкавал. Вие решавате!

 

38656

youtube.com

 

За да отговарят на името си, трябва им и доматен сос под някаква форма. И понеже избираме този път да не слагаме соса в хапките (макар че би се получило супер вкусно), го сервираме отделно. Не забравяйте тази важна подробност. Може да сложите кетчуп, лютеница, пикантен сос, а защо не и такъв на млечна основа. Сосъс може да е в самите хапки, а може и да го сервирате отделно. Затова ви казахме, че ние само даваме идея, а вие сами пишете рецептата.

 

38655

 

А сега сме приготвили и две видеа с две различни рецепти, които колкото си приличат, толкова се и различават. Ако се чудите коя да изберете, направете и двете - има достатъчни почивни дни!

 

Тук хапчиците са намазани със смес от италианска подправка и зехтин. И изглеждат много апетитно, не може да им се отрече.

 

 

А тук закуската получава допълнителен бонус от колбас и кашкавал, защото между отделните хапки има парчета колбас, а отгоре всичко е наръсено обилно с кашкавал. Определено не можем да решим коя от двете рецепти ни харесва повече, затова ви предлагаме и двете. 

 

Рейтинг: 4 / 5 , 302 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!