Предстоят ни 4 почивни дни. 4 дни, в които да отделим време на най-близките си и да ги зарадваме.
А как радваме близките си ние, кулинарите?
С домашно приготвена, топла и ароматна, вкусна и прясна храна, която поднасяме с цялата си любов на света.
Знаем и кое е най-важното ястие за деня, нали така?
И ако през работните дни се оправдаваме, че няма време, а през уикендите искаме да поспим до по-късно, то точно сега ни се удава възможност да спретнем закуска за любимите си хора.
Това, което ще ви представим, отново е по-скоро идея. Вие решавате как точно да го приготвите - според вашите вкусове и предпочитания.
Това са едни симпатични пица хапчици, които са изключително вкусни!
Това, което задължително ще ви е нужно за направата им, е тесто за пица. Можете да си купите готово, но можете да си приготвите и домашно. С домашното, разбира се, ще станат много по-вкусни.
youtube.com
За да ви е още по-лесно сутринта, направете си предварително тестото. Имаме няколко предложения за рецепти, с които тези пица хапчици ще станат невероятни. Можете да заложите на традиционното тесто за италианска пица, но имайте предвид, че него трябва да приготвите 2 дена по-рано, защото толкова трябва да престои.
Ако ще правите тестото от предния ден, ето ви изпитана рецепта - тесто за мекици, тутманик и питка. След като се омеси, то трябва да престои около 1 нощ, така че е идеалният вариант, ако ще правите тестото от предишния ден.
А ако нямате изобщо толкова време и ще правите тестото в същия ден, в който и пица хапките, направете това тесто за пици.
След като сме готови с тестото, следва да уточним и останалите продукти. Трябват ви задължително колбас и кашкавал. Разбира се, ако желаете, може да приготвите хапките вегетариански - само с кашкавал и сирене, да кажем.
Кашкавалът пък може да замените с моцарела или чедър, но в България сме свикнали да използваме най-често кашкавал, затова предлагаме и него за рецептата.
И какъв е методът? Разделяме тестото на малки топчици, големи колкото орех. Притискаме всяка в дланта си и слагаме парче колбас и кубче кашкавал. Увиваме добре с тестото. Всичките топчета редим в леко намаслена тавичка.
И тук имате няколко варианта - можете да намажете питките с разтопено масло + ароматни подправки, можете да ги намажете само с жълтък, можете да наръсите обилно с кашкавал. Вие решавате!
youtube.com
За да отговарят на името си, трябва им и доматен сос под някаква форма. И понеже избираме този път да не слагаме соса в хапките (макар че би се получило супер вкусно), го сервираме отделно. Не забравяйте тази важна подробност. Може да сложите кетчуп, лютеница, пикантен сос, а защо не и такъв на млечна основа. Сосъс може да е в самите хапки, а може и да го сервирате отделно. Затова ви казахме, че ние само даваме идея, а вие сами пишете рецептата.
А сега сме приготвили и две видеа с две различни рецепти, които колкото си приличат, толкова се и различават. Ако се чудите коя да изберете, направете и двете - има достатъчни почивни дни!
Тук хапчиците са намазани със смес от италианска подправка и зехтин. И изглеждат много апетитно, не може да им се отрече.
А тук закуската получава допълнителен бонус от колбас и кашкавал, защото между отделните хапки има парчета колбас, а отгоре всичко е наръсено обилно с кашкавал. Определено не можем да решим коя от двете рецепти ни харесва повече, затова ви предлагаме и двете.