Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Паеля

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Националност:испанска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 2.5
(базиран на 11 отзива)
време
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Запържете ориза в сгорещеното олио
  • 2 От време на време разбърквайте с дървена лъжица
  • 3 Пържете докато оризът стане прозрачен
  • 4 Изсипете го в подходящ съд и в същия тиган изпържете яйцата (бъркани)
  • 5 Смесете ги с ориза и добавете нарязаните на кубчета моркови и пиперки
  • 6 Добавете грахта и царевицата
  • 7 След като се поизпържат, залейте с вода - 1-2 пръста над повърхността
  • 8 Варете няколко минути
  • 9 Докато оризът е още твърд прибавете лука
  • 10 Накрая сипете морските дарове, като отделите скаридите (тях сложете последни)
  • 11 Подправете ястието на вкус със сол, черен пипер, куркума и шафран
  • 12 Сервирайте паелята топла със соев сос на масата.
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...