Разбъркайте жълтъците с брашното и разредете сместа с мляко или вода, докато получите течно тесто
Оставете го да си 'почине'
Разбийте белтъците на сняг с щипка сол
Смесете ги с тестото, като бъркате внимателно
Опържете тънки палачинки в тиган с диаметър 13-15 сантиметра
Най-добре е да ги приготвите предварително (може и от предния ден)
Задушете спанака с 3/4 от маслото, докато се изпари водата и прибавете 2 супени лъжици настърган кашкавал
Добавете сол, черен пипер и настъргано индийско орехче на вкус
С получената смес намажете дебело палачинките
Навийте ги на руло и ги наредете в намазнена огнеупорна форма
Посипете ги с останалия настърган кашкавал и сложете отгоре тук-там малки парченца масло
Запечете във фурната за около 30 минути.