Предварително оформете топки от сладолед и ги дръжте във фризера поне час преди панирането. В блендер смелете бисквитите или корнфлейкса, заедно със кокосовите стърготини и захарта.
Разбийте едно яйце и разтворете в него нишестето. Потопете топките сладолед първо в яйчената, а след това в сухата смес. Върнете за още час във фризера.
Непосредствено преди момента, в който искате да сервирате десерта, разбийте и другото яйце. Сгорещете мазнината за пържене.
Потопете сладоледа в яйце и го изпържете за няколко секунди. Целта е панировката да стане златиста, което се постига за 3-5 секунди. Сервирайте веднага.
Поднасянето можете да направите с плодове. Гарнирайте с топинг, мед или ядки.
Може да използвате всякакъв вид сладолед, както и да подмените кокосовите стърготини с ядки - бадеми, кашу или лешници. Или просто да ги изключите.
Рецептата с нас споделиха Jenite.bg.