Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Паниран сладолед

13
Паниран сладолед
Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Предварително оформете топки от сладолед и ги дръжте във фризера поне час преди панирането. В блендер смелете бисквитите или корнфлейкса, заедно със кокосовите стърготини и захарта.

  • 2

    Разбийте едно яйце и разтворете в него нишестето. Потопете топките сладолед първо в яйчената, а след това в сухата смес. Върнете за още час във фризера.

  • 3

    Непосредствено преди момента, в който искате да сервирате десерта, разбийте и другото яйце. Сгорещете мазнината за пържене.

     

  • 4

    Потопете сладоледа в яйце и го изпържете за няколко секунди. Целта е панировката да стане златиста, което се постига за 3-5 секунди. Сервирайте веднага.

  • 5

    Поднасянето можете да направите с плодове. Гарнирайте с топинг, мед или ядки. 

  • 6

    Може да използвате всякакъв вид сладолед, както и да подмените кокосовите стърготини с ядки - бадеми, кашу или лешници. Или просто да ги изключите.

  • 7

    Рецептата с нас споделиха Jenite.bg.

     

Коментари(13)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
13
Пияно пиле
20.06.2013 | 15:39
Отговор на коментар #10 от Emnuella:
Идеята е че се потапя и вади, няма да се разтопи ;0
12
kalinka kalinkova
06.06.2013 | 10:54
Не съм вкусвала, но съм любопитна.
11
тихомира илиева
05.06.2013 | 23:20
Много обичам паниран сладолед.
10
Emnuella
05.06.2013 | 16:47
Отговор на коментар #8 от Vqra Petrova:
Чудя се как се яде това все пак не се ли е разтопило от горещината на олиото.
9
Emnuella
05.06.2013 | 16:46
Супер,не съм опитвала подобно нещо.
8
Vqra Petrova
05.06.2013 | 16:44
Отговор на коментар #7 от Ralica Hristova:
така е подобни неща се ядат изключително рядко,защото са пипкави :)
7
Ralica Hristova
05.06.2013 | 16:35
Отговор на коментар #6 от ана:
Ох като напишете такива коментари, сякаш всеки ден ще ядеш паниран сладолед и то придружен с 2 тутманика и 6 филии хляб, я стига, я ядеш подобно нещо 1 път в годината, я не, по-нездравословни са всички описани тук меса с картофи и ориз,отколкото това.
6
ана
05.06.2013 | 10:08
Та това е страшно нездравословно.
5
elena atanasova
05.06.2013 | 09:37
Не съм опитвала, но ме изкуши да го пробвам.
4
pepi damjnova
04.06.2013 | 17:58
Опитвала съм и знам че, че е страхотен.
3
ruslana
04.06.2013 | 16:42
ще го пробвам задължително, дори и нищо да не стане няма да ме е яд
2
Margaritka
04.06.2013 | 16:33
много искам да го пробвам,винаги съм искала да ям паниран сладолед!
1
Петя Иванова
04.06.2013 | 12:45
Доста интересна рецепта.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
Има ли хапчета против глад? - Има, но са много големи! - Нищо, как се казват? - КЮФТЕТА !