Патладжаните (които е добре да са големи) се нарязват на тънки филийки по дължина и се осоляват, за да се оттече горчивият сок от кората. Престояват около 30 минути и се изплакват. После леко се намасляват със зехтин и се поставят в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато се запекат и омекнат.
Лукът се накълцва на ситно. Спанакът – цели листа или нарязани на едро. Гъбите също се нарязват на едро. Морковите се настъргват, джодженът накълцва, чушките се режат на кубчета.
Плънката се приготвя, като в зехтин се задушават морковите и пресният лук. После се добавят нарязаните гъби. Като са готови, се слагат чушките и малко след тях - спанакът и подправките. Бърка се около 2-3 минути, след което време чушките би трябвало да са омекнали, но все още хрупкави.
Патладжанените филийки се покриват с плънка и после се завиват на руло.
Благодарим за рецептата на сайта за здравословен начин на живот FitWell.bg!