Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Перфектните пържени филийки

по статията работи: | 03 юни 2014 Прочитания: 20830 3
Ще се получат само, ако не допускате тези грешки
Перфектните пържени филийки
Източник: Thinkstock/Guliver

Пържените филийки? Сигурни сме, че само като чухте за тях и ви се прииска веднага да си хапнете поне две от тях.

 

Те са една от предпочитаните закуски на много места по света. Всъщност често се определят като една от най-редовно приготвяните и определено една от най-обичаните брънч храни.

 

Освен, че е толкова вкусно, е и много практично. Всеки малко по-стар и вече не толкова мек хляб, може да се "възроди" под формата на една вкусна закуска.

 

Но има и няколко грешки, които често се отчитат при направа на пържените филийки. Ето ги и тях.


Слагаме твърде много мляко и захар в панировката

 

Ако прекалим с млякото, яйцата няма да могат да се сготвят достъчно добре. Що се отнася до захарта в сместа, то няма нужда дори да слагаме, ако имаме намерение на ги полеем с мед, кленов сироп или да ги поръсим с пудра захар.


Не разбиваме колкото е необходимо панировката

 

Не искаме белтъкът да си личи, полепнал на парченца по филийката. Затова е важно да разбием сместа за паниране много внимателно.


Не избираме подходящ хляб

 

Ако хлябът е много тънък, ще стане прекалено крехък, когато го потопите в панировката. И обратно – ако е прекалено дебела филийката, няма да може да се изпържи отвътре, а ще изгори отвън.


Напояваме хляба с панировка недостатъчно

 

Много от нас, топват филийките светкавично, притеснявайки се, че ще се разпаднат. Ако сме подбрали правилното парче хляб, това няма да се случи. Необходимо е добре да потапяме хляба в сместа.


Не използваме правилната температура

 

Филийките не са пържола, не трябва да изгаряме повърхността им. Ако слагаме захар в сместа, то тя ще ускори процеса на карамелизиране, което ще доведе до бързо изгаряне на повърхността. 


Не загряваме тигана дъстатъчно

 

Това прави един кръг от панировка около първото парче хляб, което бързо ще загори. А яйцата няма да започнат да се готвят веднага, тъй като и мазнината няма да е достигнала необходимата температура.


Използваме само масло

 

Намажете леко тигана със спрей за готвене или олио и след това сложете маслото. Това ще предпази маслото от загаряне. Не забравяйте да избършете с домакинска хартия тигана, след всяка партида. И тогава повторете процедурата по намазняването.

Рейтинг: 4 / 5 , 234 гласa
Коментари(3)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
3
аз ги запържвам леко обръщам ги и после с лъжицата нанасям още от сместа докато се пържи от другата страна обръщам и нанасям така по 2 пъти и стават чудесни защото са набъбнали от яйцата 5бр яйца 4 филийки
2
Женя
03.06.2014 | 18:56
Отговор на коментар # от :
Така е,и пак ни се получават :)
1
Женя
03.06.2014 | 18:55
Правя ги страхотни!
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Картофки, ама по-така ;)
Майка се кара на невръстното си детенце: - Миткоооо, колко пъти да ти казвам да не си играеш около мен, докато готвя. Виж какво стана...