Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Печен заек с гъбен сос

Печен заек с гъбен сос
Източник: Теменуга Желева
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Заекът се овкусява със сол, пипер, натрошени бульони, червен пипер, подправка за месо (барбекю), чубрица и бира. Оставя се в маринатата за поне 2-3 часа. 

  • 2

    После се слага в намазнена тава заедно с маринатата. Отгоре също леко се залива с мазнина. Пече се 2 часа под фолио и после още малко без фолио. 

  • 3

    За гъбения сос: гъбите се нарязват на ситно и се слагат в тенджера, овкусяват се с пипер и сол, когато се запържат и си пуснат водичка, сосът се сгъстява с брашно. 

  • 4

    С този сос се залива готовия изпечен заек. 

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
Митница на летището в Амстердам. - Каква е целта на посещението ви в Холандия? - Да пушим трева и да посетим Червените фенери. - Да,...