Oвкусете рибата със сол и черен пипер. Нарежете магданоза на ситно и напълнете с него рибата.
Цепнете кожата на две-три места, поръсете с лимонов сок и сложете да се пече в предварително загрята фурна 30 минути.
Нарежете 1 лимон на шайби, наредете на дъното на тавата и сложете рибата отгоре. Така няма да залепне за тавата и ще се запази цяла.
За 4 порции вземете 2 риби по 500-600 грама, по половин риба за порция.
Има и по-малки, но големите са за предпочитане.
Пюре от замразен спанак: Запържете в 1 с.л. масло 1 с.л. брашно, щом стане златисто, сипете спанака и бъркайте докато се сгъсти. Разредете с млякото, като наливате постепенно, докато получите желаната от вас гъстота.
Пюре от карфиол: Сварете карфиола в подсолена вода за 10 минути, да омекне. Запържете брашното в маслото, добавете карфиола, разредете с млякото и посолете.
По желание може да разредите пюрето с течна сметана. Така то става по-плътно. Разбира се, може да го разредите и с вода, но това се
отразява на вкуса.
Тук си припомнете различните видове пюре, подходящи за гарнитура.