Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пикантна мусака без заливка

20
Пикантна мусака без заливка
Източник: Viktoriq Petrovska
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
30 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Измиваме, обелваме и нарязваме на порции средно големи картофи. Добавяме каймата, накъсана на парчета.

  • 2

    Слагаме водата и добавяме олио и люти чушлета, предварително почистени от семето и нарязани наситно.

  • 3

    Поръсваме с черния и червения пипер. Разбъркваме всичко много добре и поставяме тавата във фурната на 220 С.

  • 4

    По желание, към останалите продукти може да добавим пасирани 2-3 скилидки чесън.

  • 5

    Покриваме тавата с домакинско фолио и изключваме фурната.

  • 6

    Ястието престоява 15-20 минути на остатъчната температура преди консумацията.

  • 7

    Добър апетит!

продукти
Коментари(20)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
20
poli asenova
13.05.2013 | 10:07
Пробвала съм без заливка и също става вкусна.
19
gabriela gabrielova
10.05.2013 | 11:21
Никак не е лоша мусаката без заливка.
18
тихомира илиева
09.05.2013 | 22:00
Отговор на коментар #15 от pepi damjnova:
Иначе добре изглежда.
17
тихомира илиева
09.05.2013 | 22:00
С тези люти чушлета е само за тези, които нямат проблеми със стомаха.
16
pepi damjnova
08.05.2013 | 22:17
Отговор на коментар #14 от kalinka kalinkova:
Според мен и без заливка ще е хубава.
15
pepi damjnova
08.05.2013 | 22:17
Харесва ми как изглежда.
14
kalinka kalinkova
08.05.2013 | 08:03
Ще опитам тази мусака без заливка.
13
Аламинут
07.05.2013 | 16:11
Отговор на коментар #11 от Ekaterina Tsoneva:
И аз .До сега не съм пробвала без заливка .
12
Аламинут
07.05.2013 | 16:09
Много обичам мусака приготвена по всякакъв начин :)
11
Ekaterina Tsoneva
07.05.2013 | 15:49
винаги съм правила муската със заливка
10
Отговор на коментар #6 от Владимир Петровски:
Аз предпочитам да има заливка , но предполагам , че и без също ще е много вкусна.
9
Аз обичам заливката на мусаката .
8
zvetanka ivanova
07.05.2013 | 15:16
Отговор на коментар #5 от Майстор - готвач:
И аз винаги правя заливка.
7
zvetanka ivanova
07.05.2013 | 15:15
Добре изглежда.
6
Така приготвената мусака е вкусна дори и без заливката
5
Майстор - готвач
07.05.2013 | 14:34
Отговор на коментар #1 от Violeta:
И аз задължително правя заливка .
4
Майстор - готвач
07.05.2013 | 14:33
Много обичам мусака :) Ще я пробвам приготвена по този начин .
3
Anna Vasileva
07.05.2013 | 14:32
:))) без заливка не е мусака за мен :)
2
ана
07.05.2013 | 12:05
Отговор на коментар #1 от Violeta:
Аз винаги съм обичала мусаката без заливката.
1
Violeta
07.05.2013 | 11:29
Много ще е вкусна,на без заливка не я признавам:)
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Малки кашкавалени соленки :)
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...