Загрейте голяма тенджера или тиган на котлона. Добавете пилешкото, нарязано на кубчета. Гответе, докато отвън стане златистокафяво, но отвътре е все още розово (полуготовност).
Овкусете със сол и пипер по ваш вкус. Прехвърлете го в голяма купа.
В същия тиган сложете още малко мазнина и запържете нарязаните на кубчета лук и чесън. Сложете и чушките, също ситно нарязани. Гответе, докато всичко омекне и се карамелизира.
Добавете и ориза и сотирайте за около 5 минути, докато част от ориза покафенее.
Деглазирайте като добавите бульона и оставете сместа за заври, като разбърквате от време на време. Добавете чесъна и лука на прах, боба, месото и чушките с карамелизираните лук и чесън.
Ако има нужда, сложете още малко сол и пипер.
Гответе ястието, докато оризът омекне, а месото достигне пълна готовност. Сервирайте с парченца авокадо и лъжица кисело мляко.