В голяма купа смесете соевия сос, оцета, меда, олиото и зеления лук. В сместа поставете гъбите и нарязаното на кубчета месо и разбъркайте. Покрийте и приберете в хладилника поне за час.
Загрейте скарата на висока температура.
Извадете гъбите и месото от маринатата. Нея изсипете в малко тиганче и я оставете да заври. Намалете температурата и оставете да къкри десетина минути. Сложете настрана.
Увийте пилешкото в бекон и го нанижете на шишчетата. Редувайте с гъбите и ананаса от консерва, също нарязан на кубчета.
Намазнете решетката на скарата. Подредете отгоре шишчетата. Запечете ги за 15 минути (или колкото прецените), като от време на време ги намазвате с останалата марината.
Сервирайте ги моментално с гарнитура по избор.
Забележка: Използвайте 20 малки гъби или 10 големи, но разполовени.