В тенджера под налягане слагаме да се вари пилешкото бутче. Заливаме го с 4 чаени чаши топла вода. Добавяме зърната черен пипер, дафинов лист, сол. От момента, в който се повиши налягането в тенджерата, варим 15-20 минути.
Отстраняваме тенджерата от котлона и отваряме капака, като предварително я слагаме под струя студена вода и дърпаме пропката нагоре, докато излезе въздуха. Охлаждаме бутчето и го обезкостяваме.
Измиваме 2 чаени чаши бял ориз в подсолена вода и оставяме в гевгира да се отцеди добре. На котлона в съд сипваме олио/масло и, щом се загрее, слагаме в него лука, нарязан на ситно, лютата чушка, почистена от семето, ориза, докато стане като стъклен.
Добавяме босилека, чесъна. Всичко разбъркваме много добре и сместа изсипваме в тавичка за печене. Разпределяме месото върху ориза с подправките и заливаме с 4 чаени чаши бульон. Сипваме още малко олио и овкусяваме с подправката.
Печем на предварително загрята фурна при температура от 200-220 С за 15 минути. Изключваме фурната и покриваме ориза с парче алуминиево фолио, за още 15 минути.