За да приготвите блата е необходимо да отделите белтъците от жълтъците на 6 бр. яйца
Разбийте ги поотделно - белтъците с 1 чаена чаша захар, а жълтъците с 1/2 чаена чаша захар
След това ги смесете и добавете брашното, което предварително сте пресели с 3-4 с.л. какао
Изпечете сместа в тортена форма, предварително намазана с олио и поръсена обилно с брашно, във фурна, нагрята до 150 градуса и след 7-8 мин засилена до 180 градуса
В зависимост от диаметъра на формата, разделете сместа на 2 или 3 части
След като ги изпечете, оставете ги да изстинат добре и сиропирайте с подсладено мляко, сок от компот или захарен сироп(поне след 4-5 часа, за да не се разкашкат блатовете
Намажете отгоре с крема, който сте приготвили от 2-3 с.л. какао, 1 ч.ч. захар и 1-2 с.л. вода
Смесете всичко, оставете го да заври и след това да изстине
Карамелизирайте 1 чаена чаша захар с орехите, объркайте и разстелете на дъска за хляб
След като изстине, начукайте на дребни парченца
Разбийте маслото с 1 и 1/2 чаена чаша захар иприбавете жълтъците
След като всичко добре се охлади, смесете и с този крем намажете блатовете
За най-отгоре разбийте останалите 2 белтъка на твърд сняг с 1/2 чаена чаша захар
Намажете тортата отвсякъде и украсете по желание
Най-удобно е тестото за всеки блат да се прави поотделно.