Направете дълбок разрез между ребрата и лопатката на плешката.
Посолете и поръсете с черен пипер вътрешността на разреза.
Сварете черния дроб в подсолена вода.
В олиото запържете ситно нарязаната бяла част на лука.
Добавете ориза, подправете със сол и черен пипер.
Залейте ги с 1 чаена чаша гореща вода и ги оставете да врят на слаб огън.
Варете сместа, докато оризът набъбне.
Отстранете плънката от котлона.
Прибавете й нарязаните на ситно черен дроб и твърдо сварени яйца, разбитите сурови яйца, стафидите и магданоза.
Разбъркайте всичко добре и напълнете плешката.
Зашийте отвора, сложете плешката в тавичка и я залейте с разтопеното масло.
Добавете 1 чаена чаша гореща вода и я опечете.
От време на време я обливайте със соса.