Идеята за тази рецепта е на моята съпруга Виктория.
За целта, след като измием зеленчуците под течаща вода ги отцеждаме в гевгир или цедка.
Нарязваме чушките първо на дължина, а след това на парчета дебели колкото пръст.
Синият домат го нарязваме на шайби и посоляваме. Оставяме го поне 1 час на студено, за да се отцеди горчивата вода, която пуска.
На котлона в съд загряваме олио за пържене и изчакваме да се сгорещи хубаво.
Обръщаме в мазнината първо чушките, а след това и синия домат. Отново отцеждаме от мазнината, в която са пържени. Връщаме обратно в съда и добавяме скилидките чесън, нарязани на ситно.
Овкусяваме и размесваме добре готовите домати и чушки.
В тиган изсипваме доматеното пюре и към него можем да добавим още малко чесън, сол. Изчакваме да се сгъсти при непрекъснато бъркане.
Заливаме с него готовите домати и чушки и оставяме да престои не по малко от 2-3 часа преди консумация, за да поеме по-добре.
Но ако нямаме търпение да изчакаме, можем да пристъпим към незабавната му консумация.
Наздраве и добър апетит Ви желае Владо Фидера!