Прави се марината от кетчупа,червен пипер, черен пипер, риган, универсална подправка, лимонов сок и соев сос.
Пържолите се начукват и се овалват хубаво в маринатата. Добре е да се използва крехко свинско месо - за предпочитане вратни пържоли. Оставят се в хладилник за два часа да се мариноват.
Зелето се нарязва, посолява се, слага се олиото, 1 ч.л червен пипер, дафинов лист, омесва се добре и се запича до готовност.
Маринованото месо се слага в тава с малко вода и се запича, покрито с фолио за 1 час на 200 С. Отстранява се фолиото и се дозапичат още 30 минути, като 5 минути преди готовност, се наръсват обилно с рендосан кашкавал и се дозапичат до златисто.
Сервират се върху канапе от запечено зеле, нарязани на ивички печени червени чушки и пържолка с кашкавал.
Весели празници :)