Горските плодове са най-големите съюзници на диетата ви
Кулинарията познава различни видове горчица, с вариращи нива на лютивина и различни добавени вкусове
Градинският чай обича слънчеви и топли места, защитени от вятър. Расте върху богати (или обогатени) почви с песъчлив характер. Размножава се вегетативно или чрез семена, от които се прави разсад. Именно чрез втория...
Най-често се приготвя като към соковете от печеното се прибави брашно или бешамел за сгъстяване като непрекъснато се разбърква, за да не загори
Популярно в цяла Европа, греяното вино често се предлага на празничните базари
Грогът е чудесна напитка, която ще ви сгрее в зимните дни. Трябва ви единствено ром и желание да експериментирате!
Гуава е богата на разтворими фибри, витамини А и С, фолиева киселина, минерали, калий, мед и манган
Сред рисковете от честата й употреба са повишаване на кръвното налягане, увеличена сърдечна честота и др.
Всички видове дафинов лист имат и много полезни вещества – манган, калций, калий, фосфор, магнезий, желязо, натрий и цинк. Всички те са необходими за правилната функция на различните органи.
В листата и младите клонки на растението се съдържат етерични масла, витамини, минерали и още хранителни вещества, полезни за организма
Всъщност честването си има много еквиваленти навсякъде по света. Молитви за благодарност се „четат“ в доста религии, като това обикновено се случва точно след събирането на последната реколта.
Вероятно джинджифилът има способността да елиминира раковите клетки
Методът на производство се е променял през годините, като днешният е тясно свързан с модернизацията на дестилацията.