Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Свинско с лук и гъби

Свинско с лук и гъби
Източник: Petia Ivailova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:българска кухня
Празник:Коледа
Сезон:зима
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
70 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Месото се нарязва на едри парчета. Парчетата се подреждат на пластове в дълбок съд, като всеки пласт се поръсва равномерно с подправка, соев сос и вино (може да бъде както бяло, така и червено - в зависимост от предпочитанието на готвача). Цялото количество се подрежда плътно и се разбърква (доколко е възможно). Отгоре се сипва 1 ч.ч. олио. Покрива се и се оставя да се маринова за едно денонощие (времето за мариноване не е включено във времето за приготвяне на ястието).

  • 2

    Парчетата месо се подреждат в тава, като остатъкът от маринатата се изсипва върху тях. Между месото се нареждат гъбите (цели, за предпочитане не много големи). Слага се да се пече в предварително нагрята фурна.

  • 3

    Една голяма глава лук се разрязва наполовина. След това всяка половинка се реже на половинки шайби. 

  • 4

    След като "сосът" на месото изври, тавата се изважда и се добавя лукът. Шайбите се разпределят равномерно между месото и гъбите. 

  • 5

    Когато ястието се запече, отново се изважда и се поръсва с червен пипер. Тавата се оставя на най-долното ниво на фурната.

  • 6

    Тавата се изважда, когато месото се опече до степен на разпадане.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Картофки, ама по-така ;)
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...