Месото се нарязва на едри парчета. Парчетата се подреждат на пластове в дълбок съд, като всеки пласт се поръсва равномерно с подправка, соев сос и вино (може да бъде както бяло, така и червено - в зависимост от предпочитанието на готвача). Цялото количество се подрежда плътно и се разбърква (доколко е възможно). Отгоре се сипва 1 ч.ч. олио. Покрива се и се оставя да се маринова за едно денонощие (времето за мариноване не е включено във времето за приготвяне на ястието).
Парчетата месо се подреждат в тава, като остатъкът от маринатата се изсипва върху тях. Между месото се нареждат гъбите (цели, за предпочитане не много големи). Слага се да се пече в предварително нагрята фурна.
Една голяма глава лук се разрязва наполовина. След това всяка половинка се реже на половинки шайби.
След като "сосът" на месото изври, тавата се изважда и се добавя лукът. Шайбите се разпределят равномерно между месото и гъбите.
Когато ястието се запече, отново се изважда и се поръсва с червен пипер. Тавата се оставя на най-долното ниво на фурната.
Тавата се изважда, когато месото се опече до степен на разпадане.