Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Сладкиш " Дамски Каприз "

8
Сладкиш " Дамски Каприз "
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Рейтинг: 4.8
(базиран на 4 отзива)
време
30 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Жълтъците, заедно с 1 ч.ч. захар се разбиват.

  • 2

    Добавят се олиото и киселото мляко с разтворената сода и пак се бие до стопяване на захарта.

  • 3

    Накрая се слагат брашното и ванилията.

  • 4

    В намазана и набрашнена тава се изсипва тестото и се пече.

  • 5

    Още топъл, се намазва с конфитюра.

  • 6

    Белтъците разбиваме на сняг с 15 с. л. захар.

  • 7

    Намазваме с тях върху конфитюра, връщаме във фурната и запичаме на слаб огън до порозовяване на белтъка.

     

продукти
Коментари(8)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
8
Лидето Стайкова
19.12.2021 | 22:03
Коментарът е маркиран като спам.
7
Диана Донева
31.03.2013 | 18:45
Ами то си е като смес за целувки това трябва да се бърка дълго време и на бърза скорост, а още подбре ще се разтвори захарта ако е на водна баня...
6
Лидето Стайкова
02.02.2013 | 16:56
Много пъти съм го правила този сладкиш и винаги белтъците са ми ставали на сняг , но трябва продължително биене с миксера.
5
Лидето Стайкова
02.02.2013 | 16:50
Много пъти съм го правила този сладкиш и винаги белтъците ми стават на сняг но трябва продължително разбиване с миксера.
4
Deni Puppy's Cake
01.02.2013 | 17:01
Това от белтъците не става на сняг.
3
ива
31.01.2013 | 10:33
Страхотно име;)
2
Прекрасен сладкиш е!! Бях го забравила :) Отиде ми диетата!!
1
kalinka kalinkova
18.01.2013 | 12:27
Не съм правила такъв.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...