За бялата смес разбиваме 4 яйца, 2 к.ч.захар, 3 к.ч. брашно, 2 ванилии. Първо разбиваме яйцата със захарта до побеляване, прибавяме ванилията и постепенно брашното, като бъркаме непрекъснато.
В друг съд си правим кафявата смес от 4 яйца, 2 к.ч. захар, 1 к.ч. брашно, 1 к.ч. какао и орехите. Разбиваме ги, като към бялата смес (яйцата със захарта) прибавяме какаото и брашното. Разбиваме до хомогенна смес и накрая прибавяме и орехите.
В центъра на намаслена тава се слага 1 супена лъжица от бялата смес, а върху нея слагаме 1 супена лъжица от кафявата смес. Така редуваме лъжица по лъжица от двете смеси, докато те свършат.
Сладкишът се пече в загрята на 180 С фурна до готовност. Изваждаме, охлаждаме и обръщаме в поднос. Заливаме с топлия сироп, който сме направили от 3 к.ч. вода и 1 к.ч. захар.
Глазурата си правим на водна баня от 70 грама масло, 1 с.л. пудра захар, 2 с.л. какао, 2 с.л. ром. С нея заливаме вече напоения със сироп блат.