Маята се разтваря в 2-3 с.л. топла вода, добавят се щипка захар и 1 ч.л. брашно и се оставя на топло, за да шупне.
Шупналата мая се прибавя към останалите продукти за тестото. Меси се около 5 минути. Трябва да се получи меко тесто, което съвсем леко да лепне. Тестото се оставя на топло за около 15 минути.
Разточва се върху набрашнена повърхност на кора с дебелина около 1-1.5 см и се намазва с част от размекнатото масло.
С малка чаша се изрязват кръгове, които се превиват на две, да стане като луна, и се реди около тавата в един кръг. След това се реди друг кръг, но в другата посока, а в средата се прави розичка.
Питката се намазва с олио и жълтък, поръсва се по желание със семена и се оставя да втаса. Пече се на умерена фурна 180 С до готовност.