Маята се разтваря в затоплено прясно мляко с лъжица захар и 1 с.л. брашно, оставя се да шупне и се прибавя към пресятото брашно със захарта, олиото, яйцата, содата, сол и ванилията.
Замесва се средно твърдо тесто, като докато се меси тестото, се бие 100 пъти, след което се оставя да почине, докато удвои обема си. Размесва се отново и се разделя на 4 части.
От всяка част се разточва кора с дебелина около 1 см, реже се в средата по дължина и после на ширина. Всяко едно от четирите части се режат още на три триъгълника, така че от едната кора се получават 12 триъгълника.
На всеки се слага в по-широката част лъжичка конфитюр от дюли и се завива, като се почва от широката към най-тънката част. Получава се кифличка.
Така се процедира и с останалите три парчета тесто. Разточват се на кора, режат се, слага се конфитюр и се навиват.
Оставят се за още 30 минути да втасат отново.
Подреждат се в намазнена тава с разстояние една от друга, мажат се с разбития яйчен жълтък и се пекът на 170 С 30-40 минути до златисто.
Получават се 48 бр кифлички, при което е възможно да се изпичат на няколко пъти, ако не се съберат в тавата.
При готовност се поръсват обилно с пудра захар.
Весели празници J