Подготовка: Обелваме и сваряваме около 2 кг. картофи, които след това пасираме с преса. Към тях добавяме около 100 мл. бульон от сварените пилешки гърди (300гр.).
По същия начин задушаваме отделно и гъбките, ситно нарязяни с малко зехтин и много малко мащерка.
Сварените пилешки гърди (може и бутче) се нарязват на ситно.
Настъргваме 7 бр. кисели краставички.
Нарязваме 100 гр. бекон на тънки лентички.
Част от картофеното пюре се наслагва по дъното и около всички страни плътно (като "втора кожа").
На дъното се разстилат морковите, върху тях се слага много тънък слой майонеза. Следва пилешкото месо, върху него се слага малко от картофеното пюре.
Идва ред на гъбките, а веднага след тях се настъргва един слой кашкавал.
Последно се слагат киселите краставички с малко майонеза, върху тях – бекона.
Останалото картофено пюре, с малко настърган кашкавал в него, служи за запечатване на тортата.
Трябва купата да е добре напълнена. Оставя се около 4 часа в хладилника.
След това купата се обръща в голяма чиния, отделя се стреча и цялата торта се намазва с майонеза (аз ползвам детската).
Декорира се пожелание с маслини, грах, царевица, сварени яйца и др. Става много красива като се настърже кашкавал.
Приятен апетит!