Телешко месото от бута се нарязва на тънки филийки, начуква се с чукче, посолява се със сол и черен пипер.
Зеленчуците се нарязват на ивички и се разпределят по равно върху шницела. Нареждат се парче от бекона, моркова, пащърнака и по 1 лист салвия, завива се на руло, забожда се с клечка за зъби, за да се запази формата.
В сгорещеното олио се запържва месото от всички страни, налива се виното, държи се отворен капака на тенджерата, докато изври алкохола, прибавя се водата и се оставя на слаб огън да ври, докато омекне месото.
Руландините се изваждат и ако е необходимо сосът се сгъстява с 1 с.л. брашно, размито в малко студена вода. Прибавя се към соса, оставя се за няколко минутки да поври, добавя се 1 с.л. от маслото. С готовия сос се полива ястието.
За пюрето картофите се обелват и нарязват на кубчета, прибавя се червената леща, налива се вода, колкото да покрие зеленчуците, прибавя се солта. След 15 минути зеленчуците са сварени, ако водата е повече, се излива. Пасира се заедно с останалото масло и се сервира.