Загрейте мазнината в голям тиган на средна температура. Гответе телешкото (нарязано на малки кубчета) около 5 минути, като го разбърквате често, докато покафенее. Сложете го в чиния.
Намалете температурата. С лъжица вземете горния слой от консервата кокосово масло и кокосово мляко и сложете в тигана. Оставете между 3 и 5 минути, като разбърквате често.
Добавете къри пастата. Гответе още 2-3 минути, докато усетите ароматите. Върнете месото в тигана. Добавете кардамона, канелата, дафиновия лист, 1 ч.ч. студена вода и останалите кокосово мляко и масло. Оставете да къкри на бавен огън, като разбърквате периодично, около 1 час, докато месото омекне съвсем.
Добавете картофите (oбелени, на кубчета), лука и фъстъците (запечени, без сол). Гответе още 35-40 минути, до омекването на продуктите. Извадете канелата и дафиновия лист. Добавете соса и захарта.
В купи разпределете предварително сварен ориз и отгоре сервирайте кърито. Гарнирайте с пресен кориандър и парченца лайм.
Забележка: В рецептата се използва масаман къри паста, но можете да използвате къри паста, каквото откриете.