Загрейте фурната на 180 С или на 160 С с вентилатор. Леко намазнете дъното на кръгла тава и поставете хартия за печене.
С миксер разбийте маслото и захарта в купа, докато стане пухкава смес. Добавете яйцата, 1 по 1.
Добавете предварително сварената и намачкана тиква. Пресейте брашното и подправките, прибавете към сместа и разбъркайте. Прибавете buttermilk-a (ето как да приготвите buttermilk) и орехите.
Прехвърлете сместа в тавата. Печете 1 и 10 минути, до суха клечка. Охладете за 10 минути, след това извадете и охладете върху решетка.
За глазурата: с миксер разбийте сметаната и пудра захарта в купа, докато стане гладка и плътна смес. Намажете кейка и поръсете с натрошени орехи.