В два големи съда разделяме белтъците от жълтъците.
При жълтъците се прибавят 1 ч.ч. пудра захар, разтопеното масло, какаото, конякът и 2 чаши от предварително натрошените орехови ядки. Сместа се разбърква с миксер.
При белтъците се добавя останалата пудра захар, разбиват се на сняг.
Двете смеси се разбъркват добре на едно място, с помощта на лъжица.
Готовата смес се разделя на три части, за три блата. Пекат се за около 20 минути всеки, в предварително загрята на 180 градуса фурна, до приятно покафеняване. Може да изпечете два блата наведнъж, ако имате подходящи съдове и ако фурната ви го позволява.
Всеки блат се намазва обилно с течен шоколад и се поръсва леко с останалото количество орехи.
Готовата торта се оставя да преседи в хладилника едно денонощие.