Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Торта Гараш

13
Торта Гараш
Източник: Photl
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 3 отзива)
време
70 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    В два големи съда разделяме белтъците от жълтъците.

  • 2

    При жълтъците се прибавят 1 ч.ч. пудра захар, разтопеното масло, какаото, конякът и 2 чаши от предварително натрошените орехови ядки. Сместа се разбърква с миксер.

  • 3

    При белтъците се добавя останалата пудра захар, разбиват се на сняг.

     

  • 4

    Двете смеси се разбъркват добре на едно място, с помощта на лъжица.

     

  • 5

    Готовата смес се разделя на три части, за три блата. Пекат се за около 20 минути всеки, в предварително загрята на 180 градуса фурна, до приятно покафеняване. Може да изпечете два блата наведнъж, ако имате подходящи съдове и ако фурната ви го позволява.

  • 6

    Всеки блат се намазва обилно с течен шоколад и се поръсва леко с останалото количество орехи.

  • 7

    Готовата торта се оставя да преседи в хладилника едно денонощие.

продукти
Коментари(13)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
13
Аламинут
31.01.2013 | 13:03
Отговор на коментар #10 от Ивайло Георгиев:
Аз пък знам точно тази рецепта .
12
Аламинут
31.01.2013 | 13:03
Много обичам тази торта и мисля да я направя .
11
Ивайло Георгиев
08.12.2012 | 19:58
Отговор на коментар #10 от Ивайло Георгиев:
Намерих рецептата по която съм я правил 10-ки пъти и ви уверявам че ще останете очаровани ето я и нея: НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ТОРТА ''ГАРАШ'' ЗА БЛАТА: 5 белтъка 400 г. захар на пясък 300 г. амлени орехи ЗА КРЕМА: 100 г. захар на пясък 1/2 кафейна чашка вода 100 г. шоколад/2 с.л. какао/ 5 жълтъка 350 г. краве масло ЗА КРОКАНАТА: 75 г. захар на пясък 2 с.л. вода НАЧИН НА ПРИГОТОВЛЕНИЕ НА ТОРТА ''ГАРАШ'' НА БЛАТА НА ТОРТА ''ГАРАШ'' - : белтъците се разбиват на сняг. Прибавя се захарта по малко и продължава да се разбива, докато се сгъсти. Прибавят се и орехите. Всичко се разбърква добре. Сместта се разделя на 4 части, които се изпичат поотделно в голяма тортена форма, застлана с хартия, намазана с масло и посипана с брашно. Пекат се в умерена фурна. НА КРЕМА НА ТОРТА ''ГАРАШ'' - : захарта се сварява на сироп с водата и какаото, като се бърка непрекъснато, за да не стане на бучици. Докато сиропът е още топъл, прибавят се жълтъците. Всичко се разбърква добре и се оставя да изстине. Разбива се маслото много добре и към него се прибавя по малко от изстиналата смес. Получава се пухкав крем. По добре е вместо какао да сложите шоколад. НА КРОКАНА НА ТОРТА ''ГАРАШ'' - захарта, смесена с водата, се карамелизира и се изсипва в намазана с мазнина тава. След като изстине, кроканът се начуква на дребно. Платките се слепват с крема, като върху крема се посипва по малко от кроканата. Отгорв се намазва с крем и се украсява по желание.
10
Ивайло Георгиев
08.12.2012 | 13:01
Торта гараш въобще не се прави така,за пръв път чувам за такъв вариант...
9
стела
01.12.2012 | 12:33
Отговор на коментар #3 от Анелия Петрова:
I koe po tochno ne razbra? napisana e za maloumni, stupka po stupka...dori hora koito ne mogat da gotvqt biha q razbrali.
8
Atanas
28.11.2012 | 18:04
Това ми е любимата торта.Добре ме подсетихте да накарам жената да направи.
7
ива
22.11.2012 | 12:44
Мм, обожавам такава торта, но няма кой да ми направи:)
6
s_deneva deneva
21.11.2012 | 16:07
Отговор на коментар #1 от Qna Kirkova:
Точно така, преди да се прибавят орехите се отделя една трета от сместа за пълнеж на тортата.Какаото трябва да е 50 грама, в моята рецепта яйцата са 9.
5
Петя Иванова
21.11.2012 | 15:56
Много ми се яде торта :)
4
Анелия Петрова
21.11.2012 | 14:27
Отговор на коментар #1 от Qna Kirkova:
Не ми е ясно защо имаш минуси при положение , че си напълно права .
3
Анелия Петрова
21.11.2012 | 14:25
Доста странно сте описали как се прави тортата и аз ако не можех да готвя не бих ви разбрала как се приготвя.
2
стела
20.11.2012 | 12:41
Вкус на печени орехи и много шоколад.А и бих искала да добавя, че това е варианта на оригиналната рецепта за торта Гараш, а не този в който блатовете се правят само от брашно.Браво за страхотната рецепта.:)
1
Qna Kirkova
20.11.2012 | 11:37
Не ми допада този вариант.Блатовете си се правят със смес за ореховки,а другото е за крема,с който се слепват.Течният шоколад е напълно излишен
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Има ли хапчета против глад? - Има, но са много големи! - Нищо, как се казват? - КЮФТЕТА !