За блата: Разбиват се 1 яйце с 8 с.л. захар до побеляване. Прибавят се 12 с.л. мляко, ванилията и накрая брашното, смесено с бакпулвера. Обърква се и се изсипва в тава, намазнена с олио и посипана с брашно или застлана с хартия за печене.
От тази смес се прави един голям блат, който аз разрязах на две и така се получиха 2 блата. За повече блатове добавяте по едно или две от всички продуки за блат (увеличавате дозата).
За крема: Разбиват се 3 жълтъка с 3 с.л. вода и малко прясно мляко (добавете на око). Постепенно се прибавят 5 с.л брашно. Разбърква се до получаване на еднородна смес.
Загрява се останалото мляко с 1 водна чаша захар.
След като сместта се затопли, се добавя кравето масло, разбърква се, когато маслото се разстопи, се прехвърля при жълтъците. Разбърквате.
Връща се кремът на котлона, вари се, докато кремът се сгъсти.
Редим – блат, плодов сироп (може компот, става и с прясно мляко да напоите блатовете), крем, до изчерпване на блатовете.
Намазвате тортата от всички страни и поръсвате със смелни орехи!
Бон Апети!
Надявам се да Ви хареса. Това е първата ми торта! :)